• Imprimeix

EGM Ràdio a Catalunya – 3a onada 2017

La ràdio en català consolida i augmenta el seu lideratge: Rac 1 assoleix el seu rècord històric i “El Matí” de Catalunya ràdio obté el seu millor resultat.

30/11/2017 18:11

En la primera onada de l’EGM d’audiències de l’any, les emissores que emeten en llengua catalana son àmpliament capdavanteres a totes les franges horàries, gràcies a la fortalesa tant de les ràdios comercials com de les públiques.

Catalunya Ràdio encadena els millors resultats de la seva història amb gairebé 700.000 oients, un 10% més, i assolint per segon any consecutiu la seva millor xifra d’audiència.

Mònica Terribas i el seu equip d’“El matí” obtenen la millor audiència de la seva història. És el programa més escoltat de Catalunya Ràdio amb 574.000 oients diaris, amb un increment del 16%. Totes aquestes xifres ens indiquen el bon estat del sistema públic de comunicació a Catalunya. Tot això en un entorn hostil, tant pel que fa als atacs al nostre sistema públic de comunicació, com pel que fa a la mateixa salut de la llibertat d’expressió al nostre país.

Rac 1 marca el lideratge en el rànquing de cadenes, assolint una audiència històrica de 971.000 oients, amb un increment anual del 13%.

Pel que fa a la descentralització de les audiències, realçar que Catalunya Ràdio és l’emissora més escoltada a Lleida.

Finalment, de la ràdio musical catalana cal destacar els més de 500.000 oients del grup Flaix. ICat FM en la seva segona onada d’audiències, després de tornar a les ones, obté un notable increment de la seva audiència.