• Imprimeix

Finalitza el període de simulcast del canal de TV3 en alta definició (TV3HD)

El proper 31 de maig serà el darrer dia en que el canal de TV3HD s'emetrà conjuntament pel múltiplex d'Emisions Digitals de Catalunya (EDC) i pel múltiplex de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA). A partir d'aquesta data, només es podrà veure per aquest darrer.

30/05/2018 11:05

El passat 19 d'abril la CCMA va iniciar el procés d'ajuntar tots els seus canals en un sol múltiplex. Així doncs, el canal de TV3HD s’incorporava al múltiplex on ja hi ha TV3, 3/24, Super3/33 i Esport3, a més del canal d'IB3. Per no fer el canvi tant dràstic, i donar temps a la ciutadania a resintonitzar els seus aparells i televisors, l'emissió d'aquest canal pel múltiplex d'EDC continuaria un temps determinat més, fet que s'anomena emissió en simulcast, és a dir, simultanietat de l'emissió del canal per dos freqüències diferents.

 

Durant aquest període de coexistència de les dues emissions del mateix canal, s'han diferenciat les emissions amb el distintiu TV3HD DEFINITIU (emissió que romandrà, corresponent al múltiplex de la CCMA), i amb el distintiu TV3HD RESINTONITZA (emissió que desapareixerà, corresponent al múltiplex d'EDC).

 

D'aquesta manera, es posa punt i final a una etapa on el senyal de TV3HD s'ha emès en un espai de lloguer dins el MUX privat d'EDC.

 

La CCMA va engegar una campanya informativa explicant tot aquest procés d'ubicació i resintonització del canal. Aquesta informació la podeu trobar a la pàgina web tv3.cat/resintonitza. Els espectadors també poden adreçar-se, com és habitual, al Servei d'Atenció a l'Audiència de la CCMA, al web ccma.cat/atencio, al telèfon 012 de la Generalitat de Catalunya per obtenir tota la informació necessària relativa al canvi de freqüències i a la resintonització de canals.

 

El múltiplex de la CCMA, depenent de la demarcació, es sintonitza en els següents canals:

Barcelona 44

Girona 52

Lleida 58

Tarragona 59

Vall d’Aran 58