• Imprimeix

La Direcció General de Mitjans de Comunicació manifesta la seva preocupació per l’anul·lació del cànon digital per part del TC

En el marc dels treballs pel Pacte Nacional de l’Audiovisual s’estan estudiant noves vies de finançament per a l’audiovisual català.

21/07/2017 10:07

La Direcció General de Mitjans de Comunicació manifesta la seva preocupació per la decisió del Tribunal Constitucional d’acceptar la impugnació per part del govern espanyol del cànon digital català. La taxa, que s’aplicava a les operadores d’internet, servia per finançar el sector audiovisual català.

Des de la Direcció General es lamenta aquesta mesura que, no per ser previsible, donat el biaix que darrerament demostra el Tribunal Constitucional, deixa de ser molt preocupant per un sector, l’audiovisual, ja molt castigat.

El Vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, també ha manifestat la seva preocupació per la mesura en un tuit: “Una notícia pèssima per un sector estratègic pel país. Ens en sortirem.”

Paral·lelament, en el marc dels treballs per al Pacte Nacional de l’Audiovisual, actuació destacada del Pla de Govern per a la XI Legislatura, s’estan estudiant noves vies de finançament per a l’audiovisual català. El Departament de la Presidència, en col·laboració amb el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, experts i agents del sector exploren experiències europees d’èxit susceptibles de ser aplicades a Catalunya.