Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El Govern regularà els mitjans ...
 
Dijous, 09 de febrer de 2017

El Govern regularà els mitjans audiovisuals del Tercer Sector

S’ha obert un procés de consulta pública prèvia a l’elaboració del decret dels serveis de comunicació audiovisual comunitaris sense ànim de lucre a Catalunya, per tal de demanar l’opinió de la ciutadania.


La Govern de la Generalitat, a través de la Direcció General de Mitjans de Comunicació, està preparant un projecte de decret per regular els mitjans audiovisuals comunitaris sense ànim de lucre. Es tracta de ràdios i televisions que no són públics però que tampoc es corresponen al model comercial privat comercial, ja que es tracta de serveis prestats per entitats sense ànim de lucre i que ofereixen continguts destinats a donar resposta a les necessitats socials, culturals i de comunicació específiques de les comunitats i els grups socials a què donen cobertura.

Actualment n’hi ha una seixantena a Catalunya, principalment ràdios. Un nombre que ha anat minvant en els últims anys, mentre que paral·lelament anava incrementant el de mitjans comercials que emeten sense disposar d’un títol habilitant.

El decret dels serveis de comunicació audiovisual comunitaris sense ànim de lucre té com a objectiu regular les ràdios i televisions del tercer sector per donar-los una seguretat jurídica per tal que puguin exercir la seva funció. Alhora, la regulació vol prevenir la proliferació d’emissions comercials sense llicència.

Consulta pública

El Govern ha obert una consulta pública prèvia a l’elaboració del decret, per tal de demanar l’opinió de la ciutadania en general i, en particular, dels subjectes i les organitzacions més representatives del sector. Tothom qui ho vulgui pot fer arribar els seus comentaris i suggeriments per escrit a la Direcció General de Mitjans de Comunicació fins al 24 de febrer de 2017.