Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Les publicacions de la ...
 
Dimarts, 20 de setembre de 2016

Les publicacions de la Federació d’Editors augmenten un 2,4% el volum de negoci

La Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals ha presentat un estudi sobre l’estat dels seus 615 mitjans associats.


El document  Llibre blanc de les revistes i la premsa en català s’ha presentat aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona. L’informe analitza l’estat de les empreses editores que s’agrupen en la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans digitals editats en català. Aquesta entitat aplega l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), i l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). La presentació ha estat presidida pel secretari de Comunicació del Govern, Miquel Gamisans.

Segons l’estudi, el volum de negoci total de les 615 empreses editores associades va ser de 48,8 milions d’euros el 2015, xifra que suposa un increment del 2,4% respecte l’any anterior. D’aquests, 46,4 milions corresponen a les capçaleres en paper, i 2,4 milions als mitjans digitals. Pel que fa concretament a la inversió publicitària, va ser de 31,1 milions d’euros, un 4% més que el 2014, i el nombre de treballadors va augmentar un 1,5%, tot i que el personal de redacció es va mantenir estable.

El document destaca que un de cada tres consumidors de premsa i revistes a Catalunya (1,5 milions) les llegeix en català, i d’aquests 9 de cada 10 llegeixen publicacions de la Federació. Pel que fa a internet, creixen els ususaris únics mensuals de les publicacions en format o amb versió digital (7,6 milions en conjunt, un 40% més que l’any anterior).

Per acabar, l’estudi valora positivament l’estat anímic dels responsables de les publicacions de la Federació, ja que el 44% va acabar l’any 2015 millor del previst, i el 54% creu que acabarà el 2016 millor que el 2015.