Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El CAC elabora un mapa de ...
 
Dilluns, 31 d'octubre de 2016

El CAC elabora un mapa de mitjans audiovisuals de Catalunya

El mapa permet cercar mitjans tant pel nom comercial, com pel nom de l'empresa prestadora del servei o del grup mediàtic.


Mapa de mitjans audiovisuals de Catalunya

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha elaborat un mapa de mitjans audiovisuals de Catalunya, que ja es pot consultar al seu web. El nou sistema permet cercar mitjans tant pel nom comercial, com pel nom de l'empresa prestadora del servei, així com del grup mediàtic. També, des d'un punt de vista geogràfic, permet segmentar els mitjans segons les divisions comarcals o bé, en el cas de la televisió, de les 21 demarcacions de TDT local en què es va dividir Catalunya.

El mapa només inclou els mitjans que utilitzen l'espectre electromagnètic i que estan sota la competència del CAC, és a dir, les ràdios en FM, tant públiques com privades (incloses les pertanyents a cadenes d'àmbit estatal); també les televisions d'àmbit nacional i les televisions d'àmbit local, tant públiques com privades.

En canvi, no inclou les emissores inactives ni les ràdios que emeten en DAB. Tampoc inclou els mitjans que no són competència del Consell, com les televisions estatals o les ràdios en OM. 

En total, a Catalunya, i sota la competència del CAC, emeten actualment 457 mitjans audiovisuals, dels quals 399 són ràdios i els 58 restants són televisions.

Cadascun dels mitjans, que s'ubica en el mapa en el lloc geogràfic on està la seva seu, presenta una fitxa amb una descripció de l'emissora, amb indicació del nom comercial, del prestador, del grup mediàtic, així com de les dades tècniques de la freqüència per la qual emeten i el web del mitjà.

A més de la presentació gràfica en un mapa, també es mostren les dades en una taula adjunta, amb nou camps informatius, que poden ser ordenats de manera independent. Aquesta modalitat permet, per exemple, mostrar una radiografia ordenada de cada grup mediàtic català, on consten les ràdios i televisions de què disposa i on es precisa el prestador concret que correspon a cada freqüència.