Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El CAC lliura els seus premis a ...
 
Divendres, 27 de gener de 2017

El CAC lliura els seus premis a la investigació sobre comunicació audiovisual

El Consell del l’Audiovisual de Catalunya ha atorgat el primer premi a un treball sobre la participació de l’audiència de la televisió en l’era digital.


El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha lliurat el primer premi dels seus XXVIII Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual a Ignacio Bergillos García, pel seu treball "Participación de la audiencia y televisión en la era digital. Propuesta de análisis y evolución de las invitaciones a la participación en la TDT y en otras plataformas". 

El premi, dotat amb 5.000 euros, ha estat lliurat aquest dijous pel president del CAC, Roger Loppacher, en un acte que ha tingut lloc a l'Institut d'Estudis Catalans, en el marc de la VIII Jornada de Recerca de la Societat Catalana de Comunicació. En l'acte hi ha participat també el vicepresident del CAC, Salvador Alsius, responsable de la Comissió de Recerca del Consell i president del jurat.

L'estudi guardonat analitza les propostes de participació que els sis principals prestadors de televisió espanyols promouen mitjançant les diferents plataformes de comunicació en l'entorn convergent i digital. En concret, examina com els operadors de televisió pretenen, d'una banda, establir un lloc de trobada i d'interacció amb una audiència cada vegada més fragmentada i, de l'altra, representar i incloure aquesta participació en la seva programació. 

El segon premi, dotat amb 2.000 euros, ha estat per a Dolores Costa Gálvez pel treball "¿A quién le importa? Radio especializada musical en España desde la perspectiva del servicio público".

La investigació estudia quines característiques té el concepte de servei públic en la ràdio especialitzada en música a Espanya. S'hi analitza la programació, les rutines productives i la correspondència entre el discurs legal i el corporatiu.