Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Girona lluira els vuitens ...
 
Divendres, 24 de febrer de 2017

Girona lluira els vuitens Premis Carles Rahola de Comunicació Local

Els premis reconeixen la tasca de la professió periodística a les comarques gironines.


L’Auditori de Girona ha acollit aquest dijous el lliurament de la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que organitzen la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Els premis tenen per objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura.

Els guardonats d’enguany han estat els següents:

El premi al millor projecte de comunicació periodística, dotat amb 2.000 euros, ha estat per a Marc Sureda, Elena Trullàs, Jordi Ribot i Joan Castro pel projecte «#Gavarres365». El jurat n’ha valorat «l’ambició a l’hora de voler mostrar la realitat d’un territori com el de les Gavarres, de manera dinàmica i amb visió de futur».

El premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, dotat amb 1.000 euros, ha estat per a Pau Subirós pels reportatges «Trenta cinc anys de l’operació neteja», «Primera nit de vaga dels treballadors d’Ecoserveis» i «On són el vuit milions del Patrimoni Sòl?», publicats a La Fissura. El jurat n’ha valorat «la narrativa consistent, ben presentada, documentada i punyent».

El premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio, dotat amb 1.000 euros, ha estat per a Carme Martínez pel treball 50 anys de cantades a Calella, emès a la SER Catalunya. El jurat n’ha destacat «la bona informació, documentació, realització i recuperació de fons sonors històrics». 

El premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió, dotat amb 1.000 euros, ha estat per a David Gimbernat i Pere Solés per Feliç mil aniversari, documental emès a TV3 sobre el convent de Sant Daniel. El jurat n’ha valorat «la narrativa efectiva i el fet de divulgar una realitat que no sempre és de fàcil accés». 

El premi a la millor fotografia publicada, dotat amb 1.000 euros, ha estat per a Jordi Ribot Puntí per la fotografia Un membre de l’ADF al foc de Blanes. El jurat n’ha valorat «la realització d’una imatge informativa d’impacte, que transmet bé el dramatisme del moment».  

El premi a la millor informació digital, dotat amb 1.000 euros, ha estat per a Pau Planas i Rocío Rodríguez per La Tornada, «per la seva tasca dinamitzadora del sector musical, que dóna veu a nous projectes, i per la innovació com a revista digital».

Pel que fa al premi a la millor iniciativa de comunicació institucional, valorat amb 1.000 euros, el jurat ha acordat concedir-lo a Iglésies Associats, per la «Comunicació del Centenari Carles Fontserè 1916-2016», del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i coordinada pels Serveis Territorials de Cultura a Girona, per “dur a terme un projecte d’èxit que ofereix una completa informació i documentació de l’Any Fontserè”.