Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Més de 3.500 alumnes ...
 
Divendres, 03 de març de 2017

Més de 3.500 alumnes participaran en la nova edició del programa ‘La premsa a les escoles’

La iniciativa vol fomentar entre els alumnes de secundària l’interès per l’actualitat, així com l’esperit crític i la reflexió.


El Col·legi de Periodistes, en col·laboració amb La Caixa, impulsa una nova edició del programa 'La premsa a les escoles' que té com a principals objectius fomentar entre els alumnes l'interès per l'actualitat, explicar la funció social dels mitjans de comunicació i desenvolupar l'esperit crític i la reflexió. La iniciativa ha començat aquest dimecres 1 de març i arribarà a un total de 70 centres d'ensenyament i a més de 3.500 alumnes de secundària de tot Catalunya.

Els periodistes que hi participen en el projecte tenen tots una àmplia trajectòria professional que els permet transmetre la seva experiència i el seu coneixement sobre l’ofici i la importància que tenen els mitjans de comunicació en la nostra societat. Per això es fan servir exemples i casos pràctics amb diferents materials, com projeccions de vídeos, portades històriques de diaris i notícies recents.

Cada sessió compta amb una participació mitjana d’entre 40 i 80 alumnes, que tenen l’oportunitat d’analitzar, entre d’altres temes, les diferents visions de la realitat que aporten els mitjans de comunicació, conèixer millor l’ofici dels periodistes, la seva funció i els seus valors. També s’inclou una part de taller pràctic, amb la premsa del dia i la implicació  dels alumnes amb preguntes i elaboració de peces informatives, per veure de forma directa el treball dels professionals de la comunicació.