• Imprimeix

Premis Nacionals 2014

Els guardonats de la XIV edició dels Premis Nacionals de Comunicació han estat els Serveis Informatius de Catalunya Ràdio, el programa 'El convidat' de de TV3, Timeout.cat, el periodista Marc Marginedas, el professional de la publicitat Enric Pujadas, i les ràdios i televisions de proximitat aplegades a la Xarxa.

Premis Nacionals de Comunicació 2014

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, va lliurar el passat 22 d'octubre, al Palau de la Generalitat, els Premis Nacionals de Comunicació 2014, que reconeixen "les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada".

El primer premi entregat en la cerimònia ha estat una Menció d’Honor a títol pòstum a la periodista Tatiana Sisquella, que va morir el febrer d'aquest any, per la seva dilatada trajectòria en el panorama mediàtic català. 

Els membres del jurat han estat els següents: Roger Loppacher; Mònica Fulquet; Ton del Pozo; Josep Maria Martí; Helena Solà; i Josep Lluís Micó i Josep Martí. 

Enric Pujadas Rovirosa

Premi Nacional de Publicitat al senyor Enric Pujadas Rovirosa per la seva llarga trajectòria professional en una de les agències de publicitat més importants del món i per la seva capacitat d’adaptar-se als nous mitjans electrònics i al seu llenguatge nou. També per la seva capacitat d’anàlisi del mercat publicitari i per la seva creativitat. Enric Pujadas ha estat reconegut pel jurat per la seva llarga trajectòria en el món de la comunicació i la publicitat que l’han portat a ocupar càrrecs de màxima responsabilitat durant més de 30 anys.

Premi publicitat

Xarxa de Comunicació Local, S.L.

Premi Nacional de Comunicació de proximitat a la Xarxa de Comunicació Local, S.L. per haver estat capaç de convertir-se, en un entorn de contenció pressupostària, en una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país, que són la baula més feble del sistema de comunicació nacional. El jurat dels Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat de Catalunya vol fer extensiu aquest reconeixement a la tasca duta a terme per les ràdios i televisions de proximitat aplegades a la Xarxa, apropant la realitat del territori català a través de la provisió de continguts de qualitat. Van recollir el guardó el senyor Francesc Pena, conseller delegat de La Xarxa Audiovisual Local, el senyor Xavier Abelló, en representació de les televisions adherides, i el senyor Miquel Herrada, en representació de les ràdios adherides (PNC de Proximitat 2014). 

Premi Proximitat

Timeout.cat

Premi Nacional de Mitjans d’arrel digital al portal Timeout.cat, per la capacitat de captar l’audiència interpel·lant l’usuari amb propostes constants i innovadores. Timeout.cat ha estat proposat com a Premi Nacional de Comunicació en la categoria de mitjà d’arrel digital per ser un clar exponent de l’aprofitament del potencial d’Internet per buscar nous mecanismes de complicitat i interacció amb el lector, així com per haver esdevingut un referent de la informació cultural en català a la xarxa. Va recolllir el guardó el senyor Eduard Voltas, editor de Timeout.cat.

Premi Digital

Equip del programa "El Convidat"

Premi Nacional de Televisió a l’equip del Programa El Convidat, de TV3, per haver estat capaç d’oferir un format inèdit durant quatre temporades i per haver-se mantingut sempre amb èxit i reconeixement de la crítica. També per oferir un retrat intimista i desinhibit de personalitats diverses. El jurat ha volgut distingir un format innovador que temporada rere temporada segueix atraient els espectadors catalans, situant-lo com a líder d’audiència. Va recollir el guardó el senyor Albert Om, presentador del programa.

Premi Televisió

Serveis informatius de Catalunya Ràdio

Premi Nacional de Radiodifusió als Serveis informatius de Catalunya Ràdio, per haver estat capaços de mantenir la qualitat i el rigor en un context d’ajustos i de reducció de recursos humans i materials, i per l’esforç de mantenir la qualitat informativa i de servei de totes les persones que integren l’equip d’informatius de la ràdio nacional de Catalunya. El jurat ha valorat dels Serveis Informatius de Catalunya Ràdio el seu compromís històric i la pluralitat mostrats durant més de 30 anys d’activitat. Va recollir el guardó el senyor Francesc Cano, cap d'Informatius de l'emissora.

Premi Ràdio

Marc Marginedas Izquierdo

Premi Nacional de Premsa al senyor Marc Marginedas Izquierdo, per la seva llarga trajectòria professional, marcada per la seva tasca com a corresponsal i per la seva actitud d’informar des del terreny, amb independència del risc personal que això comporta i que va suposar el seu segrest i posterior alliberament. Ha estat proposat i guardonat per ser representant d’un tipus de periodisme compromès amb el lector i la societat, que no coneix fronteres.

Premi Premsa

Tatiana Sisquella Cañabate

El jurat va voler reconèixer amb una Menció d’Honor a títol pòstum la periodista Tatiana Sisquella, traspassada aquest any. Sisquella es va convertir en un dels referents periodístics més estimats pels catalans després d’una dilatada carrera que la va portar a col·laborar amb els principals mitjans de comunicació de Catalunya. Va ser presentadora de La Tribu de Catalunya Ràdio i comptava amb una trajectòria rellevant també en televisió. Va recollir el guardó la seva parella, el senyor Joan Maria Pou.

Menció d'Honor
Data d'actualització:  15.03.2018