• Imprimeix

Premis Nacionals 2015

Els guardonats de la XV edició dels Premis Nacionals de Comunicació van ser l’humorista gràfic Toni Batllori, el programa de TV3 'Valor afegit', el periodista Xavier Graset, el periodista Salvador Cot, el canal Reus TV, i el professional de relacions públiques Agustí de Uribe-Salazar.

Premis Nacionals 2015

El president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir el dia 4 de juny de 2015 l'acte d'entrega dels Premis Nacionals de Comunicació, que es van celebrar al Palau de la Generalitat. També van participar en el lliurament d'aquestes distincions el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí.

Com en anteriors edicions, el jurat dels Premis Nacionals va voler reconèixer les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya, tant les realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.

Els membres del jurat van ser els següents: Roger Loppacher; Mònica Fulquet; Ton del Pozo Garcia; Josep Maria Martí; Helena Solà; Josep Lluís Micó i Josep Martí.

Antoni Batllori i Obiols

El jurat va valorar de Toni Batllori la seva dilatada trajectòria com a ninotaire i humorista gràfic i, especialment, l’anàlisi esmolada de l’actualitat que ofereix des de la tira política “Ninots” que publica, fa més de vint anys, al diari La Vanguardia. Des de les seves primeres col·laboracions en publicacions com la revista satírica El Papus, als anys setanta, Toni Batllori ha treballat ininterrompudament per a diaris com el desaparegut Noticiero Universal o l’Avui i amb revistes com El Jueves. Ha publicat diversos llibres i és, també, un reconegut escultor, pintor i fotògraf.

Premi Nacional de Premsa: Antoni Batllori i Obiols

Programa Valor Afegit

El jurat va premiar el programa d’informació econòmica Valor afegit, de TV3, que acumula més de 500 emissions i 13 anys en antena, per haver-se mantingut fidel a la seva tasca divulgativa i de servei públic amb uns continguts rigorosos i de qualitat. Valor afegit, que posa particular èmfasi en les experiències d'innovació i de futur en idees de negoci, és el programa econòmic més veterà de l'estat espanyol. El programa aprofundeix en els elements que ajuden a entendre les claus del moment econòmicles possibilitats del mercat laboral o les tendències de consum. Va recollir el premi Albert Closas, presentador del programa.

Premi Nacional de Televisió: Valor Afegit

Xavier Graset i Forasté

El jurat va voler guardonar el periodista Xavier Graset, actualment director del programa L’Oracle de Catalunya Ràdio, pel conjunt de la seva polifacètica trajectòria professional; una trajectòria que s’ha desenvolupat principalment a la ràdio pública catalana, però també en altres mitjans, d’àmbit local, comarcal i nacional, als escenaris de teatre i al món editorial, sempre mitjançant propostes d’un altíssim nivell de qualitat professional i humana.

Premi Nacional de Radiodifusió: Xavier Graset i Forasté

Salvador Cot i Belmonte

El jurat va valorar la tasca de Salvador Cot al capdavant de l’edició digital del diari Avui i de Nació Digital, mitjans que sota la seva direcció van assolir el lideratge en el rànquing d’audiència dels digitals en català. Actualment dirigeix El Singular Digital. Cot va iniciar la seva carrera l'any 1983 a la premsa comarcal, com a redactor a el Diari de Terrassa i, posteriorment, ha treballat a mitjans com TVE, El País, Diari de Barcelona, COMRàdio o  Televisió de Catalunya.

Premi Nacional de Mitjans d'arrel digital: Salvador Cot i Belmonte

Canal Reus TV

El jurat va reconèixer la tasca de Canal Reus TV, una de les televisions locals de referència a Catalunya. La televisió va néixer el 1998 per iniciativa d'un col·lectiu de tretze socis, professionals del periodisme i la comunicació formats a Reus i el Camp de Tarragona. Canal Reus TV, integrant de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, va iniciar la seva activitat fa més de 17 anys, i s’ha convertit en una referència per a mitjans de proximitat d’arreu del país. Va recollir el Premi Rosa Rueda, Presidenta de Canal Reus TV.

Premi Nacional de Comunicació de proximitat: Canal Reus TV

Agustí de Uribe-Salazar

Agustí de Uribe-Salazar ha estat pioner de les Relacions Públiques a l’Estat espanyol, que acrediten els seus 50 anys d’exercici professional. És president de Gabinet Uribe des de 1977. Ha estat president de l’Agrupación Española de Relaciones Públicas (AERP); fundador i president de l’Asociación de Empresas Consultoras en Relaciones Públicas y Comunicación (ADECEC), i fundador del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, entre altres. Ha rebut reconeixements nacionals i internacionals per les seves campanyes i, entre d’altres, ha rebut el Premi a la Trajectòria Professional Exemplar del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya.

Premi Nacional de Publicitat: Agustí de Uribe-Salazar
Data d'actualització:  19.03.2018