• Imprimeix

Premis Nacionals 2011

Els guardonats han estat Manel Fuentes, la sèrie Polseres Vermelles, 'La Vanguardia' en català, la Federació de Ràdios Locals de Catalunya, J.A. Abancéns, Dídac Lee i la capitalitat del MWC.

imatge_ppnn_2011

El president Mas ha presidit l’entrega dels Premis Nacionals de Comunicació 2011, que ha tingut lloc el dijous 22 de desembre al Palau de la Generalitat. L’acte ha comptat també amb la presència del portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs; del secretari de Comunicació, Josep Martí; i del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich.

Els guardonats, com cada any, són els professionals i entitats que el jurat dels Premis ha considerat que han fet les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació i les telecomunicacions.

El jurat l’han format: Josep Martí; Carles; Lluís Bassat; Joan B. Culla; Antoni Massanell; Ignasi Genovès; Josep Lluís ; Antoni Molons; Miquel de Moragas; Francesc Pena; Miquel Ramírez; Ramon Font; Josep Pont i Ginés Alarcón.

Federació de Ràdios Locals de Catalunya

Nascuda el 1996 amb l’objectiu de potenciar la comunicació radiofònica de proximitat, la Federació de Ràdios Locals de Catalunya aplega actualment més d’un centenar d’emissores locals. L’assessorament tècnic i jurídic, la formació dels professionals i col·laboradors, i el subministrament de programació de suport són els seus eixos principals d’actuació, i la seva voluntat és representar totes les emissores municipals del país, així com establir llaços de cooperació amb les emissores de proximitat i associacions d’emissores locals de l’àmbit comunicatiu de parla catalana.

imatge_PNproximitat_2011

José Ángel Abancéns

Segona generació del grup d’empreses familiar AB Maba de publicitat, fundat el 1966, actualment n’és el president. A més de la seva llarga trajectòria professional al front de l’agència, Abancéns és president de l’Associació Empresarial de Publicitat des de l’any 2008. La seva presidència s’ha caracteritzat per la defensa i l’impuls del sector publicitari de Barcelona i de Catalunya en la direcció de retornar-li el protagonisme i el lideratge que històricament havia tingut, dins el conjunt de l’Estat i a nivell internacional. El seu compromís associatiu l’ha portat també a ser vicepresident de la Federación Nacional de Empresas de Publicidad, així com membre de la Junta Directiva de Foment del Treball Nacional.

imatge_PNpublicitat_2011

Capitalitat del MWC

La designació, per part de la GSM Association, de Barcelona com a Mobile World Capital, inicialment fins l’any 2018, suposa que Barcelona se situï com a capital mundial de les comunicacions mòbils, amb l'impacte en multitud de sectors industrials i socials que això representa. La designació ha estat possible gràcies al treball conjunt de totes les administracions implicades: Ministeri d’Indústria Comerç i Turisme, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona i Turisme de Barcelona i, de manera molt especial a la dedicació, la professionalitat i la passió que han aportat els equips humans d’aquestes institucions que han treballat en la candidatura.

imatge_PNtelecomunicacions_2011

Dídac Lee

Nascut l’any 1974 a Figueres, fill de pares xinesos de Taiwan, representa com ningú el perfil del jove emprenedor català en el món de les noves tecnologies. És conseller delegat del holding d’empreses de base tecnològica Inspirit, conseller del grup Sage, i membre de la Junta Directiva del F.C. Barcelona. Darrerament han destacat de manera excepcional dos del seus projectes, la plataforma Zyncro, que dona un pas més enllà pel que fa a entorns de treball col·laboratiu i el projecte FC Barcelona Online, que ha permès situar el Braça en una posició capdavantera pel que fa a l’aprofitament d eles noves tecnologies.

imatge_PNinternet_2011

‘La Vanguardia’ en català

Cent trenta anys després del seu naixement, el diari La Vanguardia, el periòdic català tradicionalment més llegit i venut, ha fet el pas d’oferir als seus lectors una edició en la llengua pròpia del país. Des del 3 de maig d’enguany els lectors poden triar entre les dues edicions, i el resultat ha contribuït decisivament a l’espectacular increment dels índexs de penetració del català en l’àmbit de la premsa. Després de sis mesos, La Vanguardia en català compta amb quatre-cents vint-i-tres mil lectors, demostrant una vegada més la viabilitat empresarial dels mitjans de comunicació en llengua catalana.

imatge_PNpremsa_2011

'Polseres Vermelles'

Amb Polseres Vermelles, el guionista Albert Espinosa i el director Pau Freixas han assolit el repte de bastir un producte que satisfà tots els requeriments possibles: entreteniment de qualitat, tendresa i humor, i un tractament delicat d’una realitat difícil com és la de la infància afectada per greus malalties. Espinosa i Freixas han trobat el to i la forma de transmetre aquesta realitat, obtenint grans audiències a Catalunya, però també premis i vendes a nivell internacional. L’últim episodi d’aquest èxit ha estat l’anunci d’una adaptació nord-americana de Polseres Vermelles, que serà produïda pel prestigiós director Steven Spielberg.

 

imatge_PNtelevisio_2011

Manel Fuentes

Periodista i presentador de ràdio i televisió, va obtenir el seu primer gran èxit nacional amb el programa Problemes domèstics, de Catalunya Ràdio. La popularitat a nivell estatal li va arribar arran de la seva participació a programes televisius com Crónicas Marcianas o Caiga quien caiga. Guanyador de diversos premis –Ondas, ATV, TP d’Or-, ha estat peça fonamental per al manteniment i creixement d’audiència del programa El matí de Catalunya Ràdio des de setembre de 2009, en un context de greu crisi conòmica i de forta competència, assolint el repte del lideratge en la seva franja horària.

imatge_PNradio_2011
Data d'actualització:  12.03.2018