• Imprimeix

Premis Nacionals 2013

Els guardonats amb els XIII Premis Nacionals de Comunicació han estat: Toni Clapés; el programa concurs 'El gran dictat', de TV3; l’Ara.cat; l’Agència Catalana de Notícies (ACN); les associacions que apleguen mitjans locals i comarcals: Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG), Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC); i el publicista Miquel Sambola.

Premis Nacionals de Comunicació 2013

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit el dijous 22 de novembre l’acte d’entrega dels Premis Nacionals de Comunicació 2013, que s’ha celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, i on també han assistit el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí.

Com en anteriors edicions, el jurat dels premis ha volgut reconèixer les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya, tant les realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.

A banda dels guardons de les diferents categories dels Premis Nacionals de Comunicació, també s’ha atorgat una Menció d’Honor al Grup TeleTaxi.

El jurat ha estat format per: Roger Loppacher; Mònica Fulquet; José Ángel Abancens; Robert Serentill; Helena Solà; Josep Lluís Micó i Josep Martí.

Miquel Sambola Puebla

Per la seva llarguíssima trajectòria a l’àmbit de la publicitat, des de principis dels anys 50 del segle passat i fins l’actualitat, tant des del punt de vista empresarial i professional, a les empreses Movierecord, Carvis o SCACS, entre d’altres, com  gremial -membre fundador del Col·legi de Publicitaris de Catalunya, membre de la Junta Directiva de l’Associació Catalana d’Agències de Publicitat, etc-. També s’ha valorat  la seva intensa activitat social i cívica en institucions com la Cambra de Comerç, el Club Esportiu Laietà o la Fundació Catalana per a l’Esport.

imatge_ppnn2013_publi

Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG) i Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC)

Totes tres entitats s'han convertit en un referent en la defensa i representació dels editors de premsa comarcal i de revistes nacionals. Aquest any suposa un punt d'inflexió en la seva trajectòria pel procés que han endegat per crear una federació i treballar conjuntament pels creadors de continguts informatius i temàtics catalans amb més força i major representativitat.

imatge_ppnn2013_premsa

Ara.cat

Tot i la joventut d’aquest mitjà, s’ha destacat l’aposta decidida per una redacció abocada de manera integrada a la producció de continguts digitals que l’han portat al lideratge en aquest àmbit. Així mateix, és capdavanter en la comercialització de subscripcions digitals, i en la captació de lectors mitjançant tauletes i altres dispositius mòbils.

imatge_ppnn2013_inet

Programa El gran dictat, de TV3

El jurat ha volgut distingir l’èxit d’un programa d’entreteniment, però a l’hora pedagògic, que es fonamenta en el coneixement de la llengua catalana. Adaptat a un públic familiar i amb seguidors de totes les franges d’edat, aconsegueix uns elevadíssims índexs d’audiència, assolint, d’altra banda, un format d’inequívoc servei públic, i contribuint, així, a la normalització lingüística del país.

imatge_ppnn2013_tv

Agència Catalana de Notícies (ACN)

L’ACN és l’agència de referència en la provisió de continguts als mitjans catalans, però en especial als de proximitat, i presta un servei essencial per afavorir la qualitat en els continguts i garanteix la visibilitat de tot el territori des del punt de vista informatiu.

imatge_ppnn2013_prox

Toni Clapés i Casals

Per la seva llarga trajectòria en el món de la ràdio a Catalunya, on es va iniciar a l’àmbit de les ràdio formules musicals i els programes d’humor, i amb programes líders d’audiència des de fa 15 anys, primer a Catalunya Ràdio i després a RAC1. El seu actual programa, Versió RAC1 lidera, indiscutiblement, les tardes catalanes amb una fórmula que combina els registres de l’actualitat i l’humor amb versatilitat, professionalitat i rigor periodístic.

imatge_ppnn2013_radio

Grup Tele-Taxi, impulsat i liderat pel Sr. Justo Molinero

Amb motiu del trentè aniversari de la seva activitat. El Jurat ha volgut valorar, en particular, la tasca integradora dels seus programes, així com la fidelitat d’una nombrosíssima audiència, que aprecia l’entusiasme i l’estil propi i diferenciat impulsat per Justo Molinero, presents al llarg de la seva dilatada trajectòria.

imatge_ppnn2013_mencio
Data d'actualització:  19.03.2018