Les agències de notícies a Catalunya

imatge_agencies

Tot i ser elements essencials en tot sistema de comunicació, la majoria de consumidors de mitjans desconeixen l’important lloc que ocupen les agències de notícies en l’engranatge de la producció d’informació. Aquestes agències proporcionen continguts informatius (escrits, gràfics o audiovisuals) als mitjans de comunicació, per tal que aquests puguin oferir una selecció d’informació més completa als seus lectors, oients o espectadors.

Les agències de notícies, doncs, tenen una gran importància estructural dins del sector de la comunicació com a fonts d’informació, una importància que s’ha accentuat en els darrers anys degut a la crisi econòmica que ha afectat a tots els mitjans. El fet que les agències assegurin la cobertura informativa dels esdeveniments on els mitjans no poden arribar les converteix en essencials per a garantir el dret a la informació de tots els ciutadans.

És per aquest motiu que té sentit, així com existeixen els mitjans de comunicació públics, que hi hagi agències de comunicació públiques que assegurin que els mitjans de comunicació i per tant els ciutadans tindran accés a una informació plural i de qualitat, anant més enllà dels interessos del mercat. Aquesta és la raó de ser de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’agència de notícies pública de Catalunya.

Data d'actualització:  03.03.2014