• Imprimeix

Nous canals de TDT

Els darrers mesos del 2010, van aparegut nous canals a la TDT.  D'acord amb el que preveia el reial decret RD365/2010, als operadors de televisió estatal privats se'ls va assignar l'espai equivalent a un múltiplex (MUX) sencer, (i un segon MUX a TVE). La conseqüència va ser l'aparició de nous canals a la graella televisiva. L'ampliació de canals de TDT ja estava prevista al pla tècnic nacional de la televisió digital terrestre, un cop fos assolida l'apagada analògica, i els concessionaris haguessin acomplert les condicions establertes d'impuls i desenvolupament de la TDT.

A diferència del desplegament i extensió de la TDT, portats a terme entre el 2008 i el 2010, i liderats pel govern de la Generalitat, en sengles plans (Pla d'encesa sincrònica i el Pla Catalunya Connecta respectivament), el desplegament i encesa d'aquests nous canals és competència exclusiva dels concessionaris, els quals han de contractar els serveis directament a l'operador de xarxa.

Els terminis de desplegament d'aquests nous canals estan fixats al reial decret RD365/2010. Entre 2010 i 2011 es van anar engegant els múltiplex que porten aquests canals, fins a arribar al 96% de cobertura per les privades, i el 98% per TVE.

Per saber si teniu cobertura d'aquests canals al vostre municipi, podeu accedir a la web de cobertura del Ministeri. Aquest cercador és a nivell de municipi, a través de codi postal. 

2n Múltiplex de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

De la mateixa manera que els nous MUX estatals, el desplegament del segon MUX de cobertura nacional, gestionat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), és una compet��ncia exclusiva del propi operador, en aquest cas, Televisió de Catalunya (TVC). A mitjans de 2011 es va assolir el 97% de cobertura dels canals TV3HD, Esport3 i IB3i engegant les emissions d'aquest canals en 108 centres emissors. TVC dóna per finalitzat el desplegament d'aquests canals.

Al següent enllaç podeu trobar el llistat de centres emissors i repetidors s'ha engegat el 2n MUX de TVC:

Per a més informació, per saber si podeu sintonitzar aquests nous canals, i sobretot, per poder veure'ls, contacteu amb un instal·lador homologat.

Data d'actualització:  28.06.2012

Informació relacionada