• Imprimeix

TDT per satèl·lit

TDT via satèl·lit: una solució excepcional per a zones on no arribi la TDT


Un cop finalitzat els processos d’encesa i extensió de la TDT a totes les comarques del país, la cobertura de la TDT supera el 99% de la població.
Tot i aquest esforç per fer estendre les emissions de TDT arreu del territori, aquestes no arriben en condicions al 100% de la població. Per tal de garantir la universalització de l’accés a les emissions televisives, es va posar en marxa una via excepcional, prevista per aquells habitatges on les emissions de la TDT no arribin o ho facin en males condicions: la recepció de la TDT via satèl·lit (TDT-SAT).
Aquesta solució de recepció dels canals de TDT via satèl·lit requereix l’adquisició i la instal·lació d’equipaments específics que comporten un cost addicional.Com funciona?

La TDT-SAT consisteix en la recepció dels canals de TDT gràcies a una antena parabòlica, que pot donar servei tant a una comunitat de veïns com a una única llar. L'antena parabòlica s'ha de connectar a un descodificador extern especial, i aquest connectar-lo a l'aparell de televisió, independentment que tingui o no descodificador integrat. El descodificador extern necessari no és el que disposen actualment les llars que veuen la TV via satèl·lit, ja que les emissions són unes altres, ni es pot adquirir en establiments comercials d’electrodomèstics.Procediment

L’adaptació dels equips domèstics a la TDT-SAT (instal·lació de l'antena parabòlica i subministrament del receptor) és una operació que realitzen exclusivament les empreses instal·ladores de telecomunicacions. Podreu trobar quines empreses estan autoritzades per fer aquesta instal·lació especial al portal TDT_SAT

El procediment és el següent: l’empresa instal·ladora contractada ha de donar l'alta de la sol·licitud de TDT-SAT al portal d'Abertis Telecom, on hi han d'adjuntar un informe de mesures que justifiqui la deficiència de recepció de TDT per via terrestre.

La Direcció General de Comunicacions Electròniques, cas per cas, serà qui validarà i autoritzarà o no les peticions. Un cop acceptada la sol·licitud, serà l'empresa instal·ladora la que subministrarà l'equip necessari, ja que el receptor especial per rebre la TDT-SAT no es troba a les botigues.

Per a més informació, us podeu adreçar a la web de Telecomunicacions, ciberseguretat i societat digital

Cal remarcar que la oferta de canals per TDT-SAT és més limitada que l'oferta convencional. A continuació, s'indiquen quins són els canals de televisió que no es podran rebre pel satèl·lit:

  • Canal 33, 3/24, Súper 3, Esport3 i TV3HD
  • 8TV, Rac105, Barça TV
  • Els canals de TDT de pagament
  • Els canals de TDT Locals